A Média-Hatvan Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság 2019. 04. 15-én pályázatot nyújtott be a Hatvani Kultúráért Akciócsoport Közösségi és kulturális programok megújítása Hatvanban című TOP-7.1.1-16-H-092–2 kódszámú helyi felhívására. A benyújtott pályázat támogatást nyert.

A projekt címe és azonosítója: Hatvani közösségek szórakoztatása mesterfokon című TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00637.

A projekt lebonyolításának időszaka 2019. 04.20-2020.04.30.

A pályázat lehetőséget nyújtott egy újfajta rendezvénysorozat megvalósításához, mely során a szórakozni vágyó tömegek és a különböző közösségek szinte mindent egy helyen megtalálhattak Hatvanban a Radnóti téren található Népkertben. A különböző közösségi terek kialakításával lehetőség nyílt kulturált környezetben közös szórakozásra. A projekt helyszínei voltak: nagy színpad blokk, ahol a különféle koncertek lebonyolításra műfaji sok színűséggel. A nézőtér átalakítható volt, így széksoros berendezéssel a kertmozi- és a szabadtéri színházi előadások is megvalósíthatóvá váltak. Természetesen a darabok színpadra állításánál figyelembe vettük az eltérő korosztályok igényeit, így gyermek előadások és felnőtteknek szóló műsorok is megtalálhatóak voltak a repertoárban.

Rendezvények:

– Jetlag koncert, 2019.07.05. 20.30 óra

– Robin Hood musical, 2019.08.18. 20 óra

– Ganxta Zolee és a Kartel koncert, 2019.08.23. 20 óra

– Gyermek programok, 2019.08.31. 10 óra (Az állatok nyelvén beszélő juhász, zenés mesejáték; Mágus bűvész show, Bum-bum zenekar)

– Children of Distance koncert, 2019.09.06. 20 óra

– Nicsak Ki lakik itt? bohózat 2019.09.08. 15. óra

Könnyű zenei koncertek során számos műfaj jeles képviselői mutatták be tehetségüket, szórakoztatva ezzel a közönséget. A koncertek átlagosan 90 perces időtartamúak voltak:

Gyermek előadások során természetesen a célcsoport határozta meg a bemutatni kívánt darabokat és báb előadásokat, melyek során zenei és interaktív előadások fejlesztették a gyermekek gondolkodását és kreativitását. A célcsoport 3-14 éves korosztály volt.

Színházi műsorok során természetesen szabadtéri színpadon vonultak fel a szereplők, akik a híres Robin Hood történetét jelenítették meg. Egyedi hangulata van minden szabadtéri színháznak, így ennek is. A lelátóról és a küzdőtérre kihelyezett székekről kényelmesen nézhették végig a nézők a két felvonásból álló zenés táncos darabot.

Kertmozi során gyakorlatilag egy hiánypótló szolgáltatást nyújtottunk a mozirajongók és filmkedvelők számára azáltal, hogy óriási kifeszített vásznon a legújabb premier filmeket hoztuk el a forgalmazókkal közösen és tettük elérhetővé minden hatvani lakos számára.

Autósmozi a mozi élmény egy retro életérzéssel párosul,t mely során a vetített filmet saját gépjárműből lehetett megtekinteni, a film hangját pedig a járművek rádiókészülékén keresztül juttattuk el nézőkhöz.

Kiállítások azt a cél szolgálták, hogy festők és művészek ne csak hagyományosan kiállítóterekben mutassák be alkotásaikat, hanem egy rendhagyó, újszerű környezetben is. Azt gondoljuk, hogy ez a rendhagyó kiállítási technika és helyszín mind az alkotó művész mind a közönség számára előnyös volt, hiszen a színházakban is rendeznek kiállításokat, a várakozó vendégek hasznosan elölthetik szabadidejüket.

Gyakorlatilag egy művész kávézót alakítottunk ki trendy ‘vintage’ környezeteben, több funkciós kiállítói résszel, ahol nem csak beszélgetni, de alkotni is lehetett. Vezetett festménykészítő tanfolyamokat is szerveztünk kisebb baráti társaságok számára.

A Népkertben kialakításra került strand röplabda pályán és annak közvetlen környezetében több sportág jeles és amatőr képviselői is összemérhették tudásukat verseny körülmények között. A versenyek elbonyolítására 2019. július 03-12-ig került sor, a döntőket pedig 2019. augusztus 9-12-ig rendeztük meg. Célcsoport 18-45 éves korosztály volt. Sportágak: strandröplabda, strand tollas, teqball, petangue, sup.

hacs_logo_szines