A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum Beruházó Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaságot 2011. év nyarán azzal a céllal alapította Hatvan Város Önkormányzata, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felügyelete alatt álló Grassalkovich-kastély épületében, kormányhatározat alapján kiemelt projektté nyilvánított, országos vadászati múzeum kialakítását lebonyolítsa. A projekt sikeresen lezárult, 2014. 03. 29-én ünnepélyes megnyitó keretében átadásra került a beruházás.

A projekt keretében a vadászati múzeum kertjében megépült az ún. Vadászati Élménytér, Gyermekfoglalkoztató és Játszóház, melyet a Beruházó Kft. – mint vagyonkezelő – működtet. A Beruházó Kft. vagyonkezelésében áll a Hatvan, Thurzó u. 16. szám alatti volt kollégium épülete is, melyet a cég felújított és 2016. januárjától ott működteti a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot. Az intézmény a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara és a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem Villamosmérnöki Kara kihelyezett felsőoktatási szakképzéseinek ad helyet. 2018. végére a Beruházó Kft. a BGE-vel és a Robert Bosch Kft-vel együttműködve egy ún. Smart Shop Floor logisztikai labort alakított ki az épület földszintjén található teremben. A logisztikai laborban a legmodernebb ipar 4.0 technológiák alkalmazását sajátíthatják el a hallgatók.

Hatvan Város Önkormányzat kezdeményezésére megalakult a Hatvani Kultúráért Akciócsoport (HACS) annak érdekében, hogy pályázatot nyújtson be a TOP 7.1.1-16. kódszámú, „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztéshez kapcsolódva” című felhívásra. A pályázat célja a településen működő civil szervezetek működésének támogatása, valamint a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház infrastrukturális fejlesztése. A HACS konzorciumi formában működik, konzorciumvezető a Beruházó. Kft. A pályázatot a Beruházó Kft. nyújtotta be, és cégünk látja el a pályázat megvalósításához kapcsolódó munkaszervezeti feladatokat is.

A Média-Hatvan Közhasznú Nonprofit Kft. 2010. decemberében jött létre, azzal a céllal, hogy a hatvaniak magas minőségű szolgáltatásokat kapjanak mind szórakozás, mind hírfogyasztás terén. A cég egyik profilja a városi rendezvények szervezése, amibe a legnagyobb, több tízezreket megmozgató programok éppúgy beletartoznak, mint a meghittebb rendezvények lebonyolítása. Országszerte népszerű a sörfesztivál, a tuning találkozó és a hatvani csata újrajátszása is. Mindemellett a céghez tartozik a városi televízió, az 1998 óta a képernyőn lévő Hatvan TV üzemeltetése. A hiteles, tényközlő szolgáltatást nem csak a televízión keresztül biztosítja a Média-Hatvan, online és nyomtatott formában is jelen van a Hatvani Hírlap. Ugyanakkor hirdetési felületet is szolgáltatunk: a médiában és a településen jelenlévő felületeket is mi értékesítjük.

2020. október 1-től pedig a Média Kft. beolvadt a Beruházó Kft-be, és HATVANI MÉDIA és Rendezvényszervező Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság néven működik tovább. A feladatok és a célok azonban továbbra is változatlanok.

A korábbi Vadászati Élménytér, Gyermekfoglalkoztató és Játszóház épülete új elnevezést kapott. 2022-től Hatvani Rendezvényház valamint Hatvani Élménytér néven található meg.